/étkezés

Kérjük, vegyétek figyelembe, hogy a tábor konyhája kóser. A konyhába, illetve az étterembe nem ott készített ételt nem szabad bevinni. Tányért, poharat és evőeszközöket senki ne vigyen ki a konyhából. (A korábbi években ebből már volt probléma; az étteremből kivitt csészék, poharak, tányérok már nem kerülhettek vissza, mivel „felügyelet nélkül” voltak, így nem tekinthetőek többé kósernek – ez komoly költséget is jelentett, mert ezek helyett új eszközöket kellett vásárolni). Szükség esetén műanyag evőeszközt, tányért, poharat lehet kérni a konyhán.

Az étkezésekre (elsősorban ebéd, vacsora) lehetőség szerint pontosan érkezzetek, különben a kitálalt étel kihűl.

Minden életkorú gyerek igényeit szeretnénk kielégíteni. Napi háromszori főétkezés lesz, valamint tízórai és uzsonna.

A még pépes ételt fogyasztó gyerekeknek lesz étkezésekkor zöldségpüré és/vagy gyümölcspüré is. Kérünk Titeket, hogy a regisztrációnál jelezzétek, hogy pépes ételt kértek.

 

A recepción elhelyezünk egy nyilvános mikrot és hűtőszekrényt. Az étteremben lesz forralt víz is állandóan, itt egyébként kávét, teát, cukrot és ebéd után, valamint uzsonnakor kekszet és sütit is találtok. A recepción található hűtőben lesz folyamatosan tej is, amit fogyaszthatnak a gyerekek. Ez nem kóser, hanem tartós tej lesz).

 

A táborban csak korlátozott számban vannak etetőszékek, ezekre ráírtuk, hogy a táborhoz tartoznak. A saját etetőszékekre, pedig praktikus lenne, ha felírnátok a neveteket, így más is tudja, hogy az nem a közöshöz tartozik.

Kéeünk Titeket, hogy a tábori etetőszékeket használat után tisztán tegyétek vissza a bejárathoz, hogy más is tudja használni azokat.